HockeyNews
PLUS

LISTA: Här är de fem formstarkaste lirarna i SHL

(10976) Lista: Lassinantti/Rissanen/Lauridsen
Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2019

FacebookXWhatsApp

SHL har brakat igång igen efter landslagsuppehållet och det har börjat röra på sig i tabellen.

Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, listar idag de fem spelare som han anser har bäst form i SHL och därför förtjänar lite extra uppmärksamhet.

SHL presenteras av ATG Sport 


Markus Lauridsen, HV71. Foto: Bildbyrån.


5 Markus Lauridsen, b, HV71


Kommentar: Han var Danmarks bästa poänggörare bland lagets backar under VM i Slovakien i våras. Fortfarande efter 17 SHL-matcher är den 28-årige försvararen HV71:s poängkung i SHL med sina 13 poäng (1 mål, 12 assist).

Lauridsen är dessutom SHL:s poängmässigt formstarkaste back sett över de senaste fem matcherna där han har gjort sju assist. Hans raka spel från blålinjen där han gärna ser till att lägga puckarna på mål är effektivt.

LÄS MER: 

HV-backens oväntade poängsuccé: "Jag har en annan roll i år"


Emil Pettersson, Växjö. Foto: Bildbyrån.


4 Emil Pettersson, f, Växjö


Kommentar: Här är SHL:s poängkung de senaste tio matcherna. Och skulle man enbart kika på de senaste sju matcherna är Pettersson i klar ledning, för den senaste månaden har han gjort sju mål och sex assist på sju matcher. Nästan två poäng per match i snitt. Enastående!

Han har bara gått poänglös från en av de sju senaste och är en starkt bidragande orsak till att Växjö har börjat röra på sig i tabellen. Uppåt.


Ryan Stoa, Örebro. Foto: Bildbyrån.


3 Ryan Stoa, f, Örebro


Kommentar: Den amerikanske OS-spelaren har behövt tid på sig för att hitta in i SHL-tempot och sätt att spela en effektiv hockey. Och på de senaste fem matcherna har han gjort fem mål. Flest av alla i SHL. Stoa stod för ett nytt mål mot Frölunda.

Han har nu gjort nio mål i SHL. Det är bara Färjestads Tre Kronor-forward Michael Lindqvist som har gjort lika många.

Örebro värvade en kontraktslös 32-årig amerikan som gjorde 11 mål för Traktor Tjeljabinsk på 59 KHL-matcher förra säsongen. I SHL har han massor kvar att ge.


Jaakko Rissanen, Linköping. Foto: Bildbyrån.


2 Jaakko Rissanen, f, Linköping


Kommentar: Den finländske centern gjorde mål i SHL-premiären mot Djurgården den 14 september då han även hade bud på mer. Men det har annars gått trögt med poänggörandet för värvningen från Kalpa. Bara ett mål och tre assist på de första tolv matcherna.

Nu verkar nåt ha hänt. För på de senaste fem matcherna har han öst in åtta poäng (tre mål och fem assist). I tisdags fyllde Rissanen 30 år och han firar med att vara den formstarkaste poängmässigt i SHL de sensate fem matcherna. Tre assist mot Leksand då LHC lämnade jumboplatsen och tog sig över kvalstrecket.


Joel Lassinantti, Luleå. Foto: Bildbyrån.


1 Joel Lassinantti, mv, Luleå


Kommentar: Inget lag släpper in så lite mål som Luleå. Ingen målvakt släpper in så få mål i snitt (1,64) som Lassinantti. Bara Örebros succéman Dominik Furch har spelat något fler minuter. Lassinantti har startat 14 av 17 matcher i SHL för Luleå och han har vunnit elva av dem.

Samarbetet med backar och forwards i försvarsspelet håller högsta klass.

Den här 26-åringen är redo för nästa kliv i karriären och därför vore det spännande att se honom få en ny chans i Tre Kronor.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!